27 Ιαν 2024

Παλαιστίνη, κατοχικό κράτος | Οι σιωνιστές θέλουν να φιμώσουν κάθε κριτική στα εγκλήματα τους!


Ο 62χρονος Μέιρ  Μπαρουχίν μπορεί να  γλίτωσε τελικά την δικαστική δίωξη και την απόλυση  όμως τα βάσανα του  δεν τέλειωσαν. Γυρνώντας στο σχολείο από το οποίο διώχθηκε,  δέχεται  συχνά  επιθέσεις από μαθητές  που τον χαρακτηρίζουν «πουτάνας γιο» και του εύχονται να πάθει καρκίνο!Καθηγητής ιστορίας και πολιτικής αγωγής   στο γυμνάσιο Γιτζάκ Σαμίρ, στην πόλη  Πετάχ Τίκβα στο κεντρικό Ισραήλ  ανατολικά του Τελ-Αβίβ, ο Μπαρουχίν, απολύθηκε  τον  Οκτώβριο και  ύστερα από λίγες  ημέρες, τον Νοέμβριο, συνελήφθη. Κατηγορήθηκε ως υποστηρικτής  των  «τρομοκρατών » της Χαμάς εξαιτίας ορισμένων αναρτήσεων  που έκανε  στο διαδίκτυο, στις οποίες στιγμάτιζε τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού στην Γάζα.   «Φρικτές εικόνες  βγαίνουν  από τη Γάζα. Ολόκληρες οικογένειες εξοντώθηκαν. Συνήθως δεν ανεβάζω τέτοιες φωτογραφίες, αλλά κοιτάξτε τι κάνουμε για εκδίκηση» έγραφε σε ένα μήνυμά του στις 8 Οκτωβρίου. «Όποιος πιστεύει ότι αυτό είναι δικαιολογημένο  εξαιτίας  αυτού που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου   θα πρέπει να έχει  αποχωριστεί τις ανθρώπινες αξίες. Ζητώ από όλους  να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει αυτή η τρέλα. Σταματήστε  τώρα. Όχι αργότερα, τώρα!!!”  έγραφε κάτω  από  φωτογραφία  μιας παλαιστινιακής  οικογένειας  που σκοτώθηκε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Ο Μπαρουχίν  ανακρίθηκε επανειλημμένα στο αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε  στην περιβόητη  φυλακή του Ρώσικου Συγκροτήματος στην Ιερουσαλήμ  για πολλές ημέρες σε σκληρές συνθήκες, κατηγορούμενος  για προδοσία! Στο σπίτι του εισέβαλαν   αστυνομικοί και  κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  σκληρούς δίσκους και τηλέφωνα,  κάνοντας «φύλλο και φτερό»  όλους  τους χώρους. Συνηθισμένος   από αυτά ο Μενουχίν  ( είχε αντιμετωπίσει και νωρίτερα διώξεις όταν ήταν καθηγητής σε σχολείο στη Ρισόν Λε Ζιόν ) δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε να δικαιωθεί  από   επαρχιακό δικαστήριο  για εργατικές υποθέσεις  του Τελ- Αβίβ, το οποίο διέταξε την επαναπρόσληψη του. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί  ένδειξη πως όσο μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της σιωνιστικής στρατιωτικής επιχείρησης  και η κατακραυγή από τμήμα  της ισραηλινής κοινωνίας για τις απώλειες, τόσο διευρύνονται οι ρωγμές  και σε  θεσμούς του κατοχικού κράτους.

Ο Μπαρουχίν  δεν είναι ο μοναδικός  εκπαιδευτικός  που έγινε στόχος  αυτούς τους μήνες.   Οι ισραηλινές  αρχές κάλεσαν   για ανάκριση την  Γαέλ Αγιαλόν,    διευθύντρια   γυμνασίου στο Τελ Αβίβ  γιατί  τόλμησε  να γράψει  στο Facebook  πως ένα  έθνος που κατακτά ένα άλλο έθνος δεν θα είναι ποτέ ελεύθερο!  Η Αγιαλόν  απομακρύνθηκε αλλά  μετά από μερικές ημέρες επέστρεψε στο σχολείο  και παρότι προσπάθησε να ανασκευάσει  όσα έγραψε  συνεχίζει να δέχεται  επιθέσεις από φανατισμένους    μαθητές.  Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών διαμαρτυρήθηκε στην  Υπουργό Παιδείας   επισημαίνοντας  μεταξύ άλλων  πως τέτοιος δημόσιος εξευτελισμός μιας γυναίκας παιδαγωγού που ηγείται ενός σχολείου δεν θα μπορούσε να συμβεί  αν δεν υπήρχε μια ατμόσφαιρα που επιτρέπει  να δέχονται επιθέσεις οι εκπαιδευτικοί.  Ιδιαίτερα  σε βάρος  εκείνων που εκφράζουν απόψεις   που δεν ακολουθούν  το κυρίαρχο ρεύμα, συμπληρώνει  η ανακοίνωση.  Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την 7η Οκτωβρίου,  περισσότεροι από 100  πολίτες του Ισραήλ, όχι  μόνο  αραβικής καταγωγής,  έχουν συλληφθεί  για αναρτήσεις τους  σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Περισσότεροι από 70 μαθητές αντιμετωπίζουν  πειθαρχικά  μέτρα στα σχολεία τους.  Μια άνευ  προηγούμενου τρομοκρατική  εκστρατεία  έχει εξαπολυθεί  σε βάρος  όσων   ασκούν   και την  παραμικρή  κριτική  στην βάρβαρη στρατιωτική επιχείρηση στην Γάζα. Χαρακτηριστική  στιγμή  αυτής εκστρατείας  ήταν η  ψήφιση από την ισραηλινή  Κνεσέτ δρακόντειας  διάταξης  η οποία τροποποίησε τον ήδη σκληρό,  «αντιτρομοκρατικό»  νόμο. Με την διάταξη αυτή θεωρείται ποινικό αδίκημα η «κατανάλωση! τρομοκρατικού υλικού», δηλαδή η ανάγνωση και η διακίνηση κριτικών ή ειδήσεων για όσα εφιαλτικά συμβαίνουν στην Γάζα.

«Βλέπουμε πράγματα που δεν βλέπαμε πριν!», είπε σε συνέντευξή του ο  Αντί  Μανσούρ,  δικηγόρος στη τμήμα  πολιτικών δικαιωμάτων της οργάνωσης  Adalah ( Δικαιοσύνη), ένα κέντρο που ασχολείται με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Αράβων  πολιτών στο Ισραήλ. «Υπάρχει μια μεγάλη  αλλαγή στην αντιμετώπιση  για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται». Σύμφωνα με έκθεση της   Adalah που ανανεώθηκε στα μέσα του περασμένου  Νοεμβρίου,  είχαν ήδη καταγραφτεί  δεκάδες  περιπτώσεις αποβολών  ή άλλων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος  φοιτητών σε  πανεπιστημιακά ιδρύματα και απολύσεις εργαζόμενων  από διάφορες επιχειρήσεις και υπηρεσίες  του δημόσιου  και ιδιωτικού τομέα. Επίσης εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις απλά και μόνο  για την έκφραση   γνώμης   η οποία θεωρείται  σε όλες τις περιπτώσεις σχεδόν   ως υποκίνηση για τρομοκρατικές πράξεις.  Στην λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι απειλές και τα εμπόδια  που αντιμετωπίζουν  οι άραβες  δικηγόροι από τους δικηγορικούς συλλόγους, οι επιθέσεις και οι ποινές  σε βάρος μελών της Κνεσέτ  που προέρχονται από το ΚΚ Ισραήλ, το μέτωπο Χαντάς και φιλειρηνικές οργανώσεις, τα σχέδια  για άρση  της ιθαγένειας για αδικήματα που σχετίζονται  με την έκφραση  της γνώμης, οι αστυνομικές και δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζουν  αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος, οι απαγορεύσεις και η καταστολή  των διαδηλώσεων  και η άσκηση βίας σε βάρος των συγγενών των ομήρων όταν αυτοί διαμαρτύρονται  και ζητάνε να σταματήσει η ισραηλινή εγκληματική πολεμική μηχανή.

Το κύμα αυτής της σιωνιστικής  τρομοκρατίας σε βάρος της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης   πήρε τεράστιες διαστάσεις  μετά τις 7 Οκτωβρίου αλλά έχει μακρά ιστορία.. Αποτελεί μια συστηματική πολιτική του κατοχικού κράτους από την ίδρυση του  η οποία  συνεχώς  οργανώνεται  νομοθετικά.  Η  τελευταία ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου πήρε πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση  πολύ πριν οι μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης  την αιφνιδιάσουν  τον περασμένο  Οκτώβριο. Από τον Φεβρουάριο  του 2023 δημιουργήθηκε  ειδική αστυνομική  ομάδα παρακολούθησης    με στόχο την καταπολέμηση της υποκίνησης  τρομοκρατίας, όπως ισχυρίζονται οι κατοχικές αρχές,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικεφαλής της ομάδας μπήκε ο ακροδεξιός  υπουργός Ασφαλείας   Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είναι ένας από τους  βασικούς  εκφραστές των πιο ακραίων   απόψεων στη σημερινή   ισραηλινή ηγεσία. Οι συστηματικές παραβιάσεις και των πιο βασικών πολιτικών δικαιωμάτων σε βάρος των Ισραηλινών πολιτών, Αράβων και Εβραίων είναι η μια   όψη του  κατοχικού κράτους για το οποίο  οι υποστηρικτές  του ισχυρίζονται   με θράσος  πως αποτελεί  την μοναδική δημοκρατία στην Μέση Ανατολή.  Η άλλη όψη είναι η καθημερινή  εγκληματική  πολεμική δράση του στην Γάζα, στην Δυτική Όχθη,  στον νότιο Λίβανο, στην Συρία  και αλλού, η οποία αφήνει πίσω της τον θάνατο και την καταστροφή.  Ακριβώς αυτά τα εγκλήματα θέλει  να αποσιωπήσει   «το κυνήγι των μαγισσών»  που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των θαρραλέων και τίμιων ισραηλινών πολιτών που πηγαίνουν  κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, σε πολύ δύσκολες  συνθήκες,  μέσα στα σύνορα του κατοχικού κράτους.

Πηγές και προτάσεις

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ  την ιστοσελίδα της Adalah και διαβάστε τις εκθέσεις της για όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες,    www.adalah.org/en

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και δείτε  την συνέντευξη του Μέιρ  Μπαρουχίν, στην   Έιμι Γκούντμαν στο Democracy Now!,  www.democracynow.org/2023/11/22/meir_baruchin   και στο www.youtube.com/watch?v=F5SMzQzdnZw

ΔΕΙΤΕ την σκηνή με τις αποδοκιμασίες των μαθητών στον Μέιρ  Μπαρουχίν, www.facebook.com/reel/3470131089904248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου