Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, διαδηλώνοντας το αίτημά τους για επιστροφή στα εδάφη και τις εστίες τους, συγκεντρώθηκαν στη λεγόμενη νεκρή ζώνη σε πολλά σημεία ανατολικά της Γάζας. Τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Ημέρα της Γης, όταν τον Μάρτιο του 1976 οι ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν έξι Παλαιστίνιους που αντιστέκονταν στην κατασχέσεις γης. Δεκαεννέα συνολικά άοπλοι νέοι Παλαιστίνιοι, μέχρι την Τετάρτη 4 Απριλίου, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους εκατοντάδες ελεύθερους σκοπευτές του ισραηλινού στρατού από την ώρα που έπεσε στο χώμα το άψυχο σώμα του Ουαχίντ. Μια ακόμη από τις μεγάλες θυσίες παιδιών του λαού της Παλαιστίνης και ένα ακόμη στυγερό έγκλημα του σιωνιστικού κρατικού τέρατος και των κατά συρροή δολοφόνων που βρίσκονται επικεφαλής της κυβέρνησης και του ναζιστικού στρατού του. Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά Μέσα, οι δεκαπέντε νεκροί της Παρασκευής είναι δύο διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας: Ο Αμίν Μουχάμαντ Μουαμάρ, 22 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι, και ο Ιμπραχίμ Σαλχάμ Αμπού Σάαρ, 20 ετών, πυροβολήθηκε στον λαιμό. Ανατολικά της πόλης της Γάζας, ο Μωχάμαντ Ναΐμ Μουχάμαντ Αμπού Αμρό, 35 ετών, πυροβολήθηκε στο στομάχι, ο Μαχμούντ Σάιντι Γιούνις Ράμπι, 34 ετών, στο στήθος, ο Αχμάντ Ιμπραήμ Ασούρ Αβντά, 19 ετών, στο κεφάλι και ο Τζιχάντ Μουχάμαντ Φάρνα, 35 ετών, στο πρόσωπο. Στη βόρεια Γάζα, ο Μουχάμαντ Καμάλ αλ Νετζιάρ, 25 ετών, πυροβολήθηκε στο στομάχι και ο Αμπντ αλ-Φατάχ Μπαντζάτ Αμπντ αλ-Ναμπί, 19 ετών, στο κεφάλι. Δολοφονήθηκαν επίσης οι Σάρι Βαλίντ Αμπού Αβάντα, Αμπντ αλ Καάτερ Μάρντι αλ-Χαβαντζί, Χαμάντ Ισμαήλ Άμπου Άμπα, Τζιάντ Ζουέιρ Αμπού Μαντού, Μπάτρι Φάϊκ αλ Σαμπάγκ και Νάτζι Αμπνταλάχ Αμπού Χουάϊρ. Τελευταίος στην λίστα θανάτου ο νεαρός Αχμεντ Αράφα, που σκοτώθηκε την Τετάρτη. Πέρα από τους νεκρούς, τουλάχιστον χίλιοι πεντακόσιοι, άνδρες και γυναίκες, πυροβολήθηκαν, αρκετοί από τους οποίους φέρουν βαριά τραύματα και χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία.
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ουαχίντ Αμπού Σαμούρ |
Με ποσοστό ανεργίας 44%, το υψηλότερο στον κόσμο, το οποίο στις νεαρές ηλικίες ξεπερνά το 60%, με ολιγόωρη παροχή ηλεκτρικού και ελλείψεις βασικών αγαθών, υπηρεσιών υγείας και νερού, με απαγόρευση να ψαρεύουν στα ανοιχτά και ελάχιστη γη για καλλιέργεια, η Γάζα είναι το μεγαλύτερο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ένα Σοβέτο του ισραηλινού απαρτχάιντ που στραγγαλίζει νυχθημερόν τη ζωή των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων. Ύστερα μάλιστα από τις καταστροφές που προξένησε η επίθεση του 2014 στις μικροεπιχειρήσεις και τις υποδομές, η κατάσταση έγινε απελπιστική. Οι Ισραηλινοί ξέρουν πολύ καλά πως αργά ή γρήγορα η απελπισία θα γεννήσει μια νέα πιο οργισμένη εξέγερση. Γι’ αυτό και προσπαθούν να παραλύσουν κάθε σκέψη για αυτήν σκοτώνοντας εν ψυχρώ και αδιακρίτως. Όπως όμως έχει δείξει η ανθρώπινη ιστορία, αυτό είναι μάταιο. Οι Παλαιστίνιοι έχουν μόνο μια επιλογή. Να νικήσουν! Και σε συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής να δικάσουν και να παραδώσουν στην χλεύη της ιστορίας τους εγκληματίες-σιωνιστές!
Υ.Γ. Πέντε ημέρες μετά την σφαγή, ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας τηλεφωνήθηκε με τον δολοφόνο Νετανιάχου για να κανονίσουν τη νέα τριμερή συνάντησή τους στην Κύπρο. Το λαλίλαστο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο ευφυής... στρατηγιστής Κοτζιάς και ο ευαίσθητος... χριστιανός Αμανατίδης δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε. Δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση καταδίκης έστω για τα μάτια του κόσμου.
ΔΕΙΤΕ μια σειρά φωτογραφιών από τη διαδήλωση και την σφαγή electronicintifada.net/content/palestine-pictures-march-2018/23796
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου