24 Οκτ 2015

Παλιά Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη
Αγέλες λύκων στην Πύλη της Δαμασκού

Η Πύλη της Δαμασκού θεωρείται η ομορφότερη και η πιο εντυπωσιακή για την αρχιτεκτονική και τον διάκοσμο της από τις ένδεκα πύλες του τείχους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ από τις οποίες, επτά είναι ανοιχτές. Στο διάβα του χρόνου η Πύλη αναφέρεται με διάφορα ονόματα. Για τους Άραβες είναι η Μπαμπ αλ Αμούντ, δηλαδή η Πύλη της Στήλης εξαιτίας της ρωμαϊκής μνημείου της νίκης που είχε στηθεί μπροστά της, στην εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού. Οι Σταυροφόροι την ονόμασαν Πύλη του Αγίου Στεφάνου και οι Εβραίοι, Πύλη της Ναμπλούς. Οι ιστορικοί ερίζουν για το ποιος την σχεδίασε. Για τους περισσότερους ήταν ο διάσημος μηχανικός Σινάν από την Κωνσταντινούπολη και για άλλους ο Νταρουίς αλ Χαλαμπί από το Χαλέπι Στην σημερινή μορφή της, ολοκληρώθηκε το 1542 και είναι μέρος του τείχους που κτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, πάνω στα παλιά προχριστιανικά τείχη και αργότερα σε αυτά των Ρωμαίων και των Σταυροφόρων. Η πύλη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης στον δρόμο για την Δαμασκό και γι' αυτό έχει επικρατήσει η διεθνής ονομασία της.



Στην Πύλη της Δαμασκού έγιναν τις τελευταίες ημέρες δύο από τις πιο άγριες, εν ψυχρώ, δολοφονίες νεαρών Παλαιστίνιων που σύμφωνα με τις σιωνιστικές αρχές κατοχής επιτέθηκαν με μαχαίρια σε περαστικούς και στρατιώτες. Και στις δύο περιπτώσεις οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις σκληρές σκηνές με τους καταιγιστικούς πυροβολισμούς ενάντια στους κυνηγημένους νεαρούς και την βεβήλωση των άψυχων σωμάτων, που για πολλή ώρα αφέθηκαν στην κοινή θέα. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν εντολή να σκοτώνουν μοναχά με την υποψία πως κάποιος νεαρός κουβαλά μαχαίρι η επιχειρεί να αντισταθεί σε σωματική έρευνα. Επίτηδες άφησαν τις σκληρές εικόνες να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο και στα Μέσα. Επιδιώκουν να παραλύσουν με τον φόβο τους νεαρούς Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που επιμένουν να βγαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται. Οι εγκληματίες σιωνιστές και οι κάθε λογής προστάτες και υποστηρικτές τους στην Δύση δικαιολογούν τις δολοφονίες, χαρακτηρίζοντας τους νεαρούς ως αδίστακτους τρομοκράτες. Βρήκαν και έναν προκλητικό χαρακτηρισμό για να ταιριάζει με την προπαγάνδα τους. Τους ονομάζουν, μοναχικούς λύκους !


Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Σε μια μάλιστα από τις δύο σκηνές που εκτυλίχθησαν στην σκιά της ιστορικής πύλης και καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Ήταν το Σάββατο 10 του Οκτώβρη. Ο δέκα-εννιάχρονος Μοχάμεντ Σάιντ Αλί μαζί με μια ομάδα νεαρών Παλαιστίνιων βρίσκονται μπροστά σε πάνοπλους στρατιώτες οι οποίοι τους τρομοκρατούν και τους προσβάλλουν σε έναν από τους διαρκείς ελέγχους. Φαινόμενο καθημερινό στους δρόμους όλων των κατεχόμενων εδαφών και ειδικά τον τελευταίο καιρό στην παλιά Ιερουσαλήμ για να εμποδιστούν οι Παλαιστίνιοι να πλησιάσουν το τέμενος Αλ Ακσά. Η επίθεση του νεαρού είναι η απελπισμένη αντίδραση στην καθημερινή καταπίεση που βιώνει η νεολαία που τις στερούν όλα τα δικαιώματα. Παιδί μιας οικογένειας ξεριζωμένων Παλαιστίνιων που κατοικούν στο προσφυγικό στρατόπεδο Σουαφάτ, ο Μοχάμεντ όπως και οι περισσότεροι συνομήλικοι του ήταν θυμωμένος για τις προκλητικές απαγορεύσεις των κατοχικών δυνάμεων. Φαίνεται δεν άντεξε και αντέδρασε. Και σε αυτήν την εν ψυχρώ δολοφονία, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες οι δολοφόνοι ισχυρίστηκαν πως το θύμα κρατούσε μαχαίρι, γεγονός που τις περισσότερες φορές δεν επιβεβαιώνεται. Αλλά ακόμη και έτσι να είναι μερικές φορές,οι αληθινοί τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές και οι νεαροί Παλαιστίνιοι είναι σύγχρονοι Δαυίδ που μάχονται απέναντι στους πάνοπλους Γολιάθ

Αυτοί, στην πραγματικότητα, τριγυρνούν ως αγέλες λύκων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και δολοφονούν νυχθημερόν. Κατεδαφίζουν τα σπίτια των οικογενειών των δολοφονημένων, εισβάλλουν συλλαμβάνουν και κακοποιούν. Παραστρατιωτικοί και έποικοι σε ομάδες επιτίθενται και πυρπολούν κατοικίες σε Παλαιστινιακά χωριά. Ανακοινώνουν προκλητικές απαγορεύσεις σε θρησκευτικούς χώρους, χτίζουν νέους εποικισμούς, ορθώνουν τοίχους και πολλαπλασιάζουν (ξεπέρασαν τα 500 στην Δυτική Όχθη) τα σημεία ελέγχου, που λειτουργούν ως φονικές παγίδες. Ακόμη και τα νεκρά σώματα των νεαρών Παλαιστίνιων αρνούνται να παραδώσουν στις οικογένειες τους, μέτρο που και οι πιο απάνθρωπες αρχές κατοχής στο παρελθόν δεν τόλμησαν να υιοθετήσουν. Βυθισμένη στην ανεργία και στην ανέχεια η παλαιστινιακή νεολαία , ασφυκτιά κάτω από αυτήν την βάρβαρη κατοχή. Και είναι απίστευτο το θράσος όλων εκείνων που την απελπισμένη αντίσταση της, την βαφτίζουν τρομοκρατία !


ΔΕΙΤΕ: 
την σκηνή της αντίδρασης και της δολοφονίας του Μοχάμεντ www.youtube.com/watch?v=0XJgMnLPiGo

και ένα συγκλονιστικό βίντεο για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις άοπλων Παλαιστίνιων www.youtube.com/watch?v=kt6Ae68ADzA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου