24 Φεβ 2024

Γάζα, Παλαιστίνη | Εγκλήματα και εθνοκάθαρση στο όνομα της αγάπης!

Ο Ολι Αλεξάντερ θα εκπροσωπήσει τελικά την Βρετανία στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Η πρεσβεία του Ισραήλ, σιωνιστικές οργανώσεις ακόμη και φωνές από το Συντηρητικό κόμμα είχαν ζητήσει από το BBC να ακυρώσει τη συμμετοχή του. Αιτία η υπογραφή που έβαλε σε μια δημόσια επιστολή- καταγγελία της ισραηλινής πολιτικής του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστίνιων που κυκλοφόρησε η Voices4 London, μια ΛΟΑΤΚΙ πρωτοβουλία για διεθνείς δράσεις. Ηθοποιός και γνωστός ποπ τραγουδιστής ο Αλεξάντερ είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες στην Δύση που αρνήθηκαν να συνταχθούν με την καθοδηγούμενη φίλο-σιωνιστική υστερία ενάντια στην δίκαια αντίσταση των Παλαιστίνιων. Ενόχλησε ιδιαίτερα όμως γιατί είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μια από αυτές που υπονομεύουν την πολυετή συστηματική προπαγανδιστική επιχείρηση του σιωνιστικού κράτους με εργαλείο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.



Στο όνομα της αγάπης! Έγραφε η σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου που κρατούσε ο 31χρονος έφεδρος Γιοάβ Ατζμόνι. Φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με φόντο ισραηλινά τανκς και ερείπια στην βόρεια Γάζα! Ο Ατζμόνι που είναι ομοφυλόφιλος δήλωσε ευτυχισμένος γιατί ύψωσε για πρώτη φορά την σημαία της υπερηφάνειας στην Γάζα προσθέτοντας πως «ο ισραηλινός στρατός είναι ο μόνος στρατός στη Μέση Ανατολή που προστατεύει τις δημοκρατικές αξίες και διασφαλίζει στα ΛΟΑΤ άτομα την ελευθερία»! Η φωτογραφία, η οποία προκάλεσε πολλές επικρίσεις, δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου σε επίσημο λογαριασμό του ισραηλινού κράτους και διακινήθηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στο εξωτερικό. Το σχόλιο που συνόδευε την φωτογραφία έγραφε πως ο Ατζμόνι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας στον λαό της Γάζας που ζει κάτω από τη βαρβαρότητα της Χαμάς! Παραλογισμός; Για κάθε λογικό άνθρωπο ναι! Για τους σιωνιστές αντίθετα ένα δείγμα του κυνισμού και της προσπάθειας μετατροπής σε πολεμικό εργαλείο των αγώνων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.


Η εκστρατεία του σιωνιστικού κράτους να αναγορευτεί ως προνομιακός υπερασπιστής του κινήματος της λεγόμενης ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας διεθνώς, δαιμονοποιόντας ταυτόχρονα τις αραβικές κοινωνίες, ιδιαίτερα βέβαια την Παλαιστινιακή, είναι μια παλιά ιστορία. Αποτελεί μέρος και δάνειο της αποικιοκρατικής ιδεολογίας και πολιτικής, η οποία στους τελευταίους αιώνες αντιμετώπισε τους λαούς και τις κοινωνίες στην Ασία, στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή και αλλού ως υπανάπτυκτες, βάρβαρες και οι οποίες έπρεπε να αναμορφωθούν σύμφωνα με τα δυτικά ιουδαίο-χριστιανικά πρότυπα. Και όμως το αντίθετο συνέβη στην πραγματικότητα και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ήταν ιδιαίτερα οι Βρετανοί αλλά και οι Γάλλοι αποικιοκράτες αυτοί που θεσμοθέτησαν την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στα χρόνια του καθεστώτος των Εντολών μετά το 1918 στην Αραβία. Το ίδιο έκαναν οι Εγγλέζοι και στην Ινδική υποήπειρο το 1861 όταν σταθεροποίησαν την κυριαρχία τους, εισάγοντας το άρθρο 377 στον Ινδικό Ποινικό Κώδικα το οποίο απαγόρευε τη συναινετική «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά». Αντίθετα οι Οθωμανοί Τούρκοι, που κυβέρνησαν το μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής τον 19ο αιώνα, αποποινικοποίησαν την ομοφυλοφιλία το 1858 έναν αιώνα πριν από την Αμερική και τη Βρετανία! Πριν από τους Βρετανούς, η ομοφυλοφιλία δεν ήταν παράνομη στην Ινδία, ενώ στον ισλαμικό κόσμο, παρά τις απειλητικές περικοπές στο Κοράνι για τον λαό του Λουτ, υπήρξαν περίοδοι εντυπωσιακής ανεκτικότητας. Στο αποκορύφωμα της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής – μια περίοδος από τα μέσα του 8ου αιώνα έως τα μέσα του 13ου αιώνα - όταν ο ισλαμικός πολιτισμός έφτασε στο ζενίθ του η ομοφυλοφιλία αναφέρονταν δημόσια σε κείμενα και συζητήσεις. Ο Αμπού Νουβάς (756-814), ένας από τους μεγάλους Άραβες κλασικούς ποιητές κατά την εποχή του χαλιφάτου των Αββασιδών, έγραψε δημόσια για τις ομοφυλοφιλικές του επιθυμίες και σχέσεις και ο χαλίφης Αμίν στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα είχε άντρα εραστή. Γιατί όμως οι Άραβες δεν κατάργησαν τους νόμους κατά των ομοφυλοφίλων όταν έφυγαν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί αποικιοκράτες ; Η απάντηση δεν είναι απλή αλλά ορισμένες πλευρές της βρίσκονται ακριβώς στις επιπτώσεις που είχε η αποικιοκρατία στις κοινωνικές δομές αυτών των κοινωνιών. Οι αποικιοκράτες συμμάχησαν με την τοπική φεουδαρχία, ενίσχυσαν την πατριαρχία και όταν έφυγαν επιδίωξαν να διατηρηθεί και να στερεωθεί η ηγεμονία αυτών των αντιδραστικών δυνάμεων με τις οποίες συνέχισαν να συνεργάζονται σε βάρος των αραβικών λαών. Είναι πολλά τα παραδείγματα στα οποία οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, συνεχιστές της αποικιοκρατίας, στήριξαν αντιδραστικούς ισλαμιστές σε βάρος κοσμικών πολιτικών ρευμάτων, όχι μόνο αριστερών αλλά και αστικών στον 20ο αιώνα, με σκοπό την διατήρηση της επιρροής τους στον αραβικό κόσμο. Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο πως από τα 67 κράτη στα οποία η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα 36 υπήρξαν βρετανικές αποικίες και τα οποία συνεχίζουν να εφαρμόζουν την νομοθεσία εκείνης της εποχής.

Ροζ χρώμα! Για να διασκεδαστεί το μαύρο της κατοχής και το κόκκινο του αίματος! Παρά το γεγονός πως το σιωνιστικό καθεστώς είναι στο πυρήνα του βαθιά αντιδραστικό και θεοκρατικό αυτοπροβάλλεται ως όαση δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ αλλά και προπύργιο υπεράσπισης τους. Αφού κατάργησε το 1988 την απαγόρευση των συναινετικών σεξουαλικών πράξεων ομοφυλοφίλων έκανε επίσημη κρατική πολιτική την υποστήριξη εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών του κυρίαρχου δυτικού ρεύματος στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Το 2005, με τη συνδρομή Αμερικανών συμβούλων, η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία με την επωνυμία «Brand Israel» προσπαθώντας να εμφανίσει το Ισραήλ ως δημοκρατικό, ανεκτικό και μοντέρνο. Η αξιοποίηση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας αποτέλεσε βασικό μέρος αυτού του σχεδίου για να αλλάξει η διεθνής εικόνα του. Δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να γίνει το Τελ Αβίβ διεθνής προορισμός διακοπών για γκέι. «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Τελ Αβίβ για να γιορτάζεις, αφού είναι η πιο φιλική πόλη στην κοινότητα λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ ατόμων» είχε δηλώσει ενθουσιασμένος το καλοκαίρι του 2013 ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, Νταν Σαπίρο μεταφέροντας τις θερμές ευχές του προέδρου Ομπάμα και του αμερικανικού λαού! Στον αντίποδα ο Νετανιάχου έλεγε σε μια από τις φιλοπόλεμες ομιλίες του πως η Μέση Ανατολή είναι μια περιοχή όπου λιθοβολούνται οι γυναίκες, απαγχονίζονται οι γκέι και διώκονται οι χριστιανοί. Σε φεστιβάλ queer ταινιών και συναυλίες, σε παρελάσεις Υπερηφάνειας, σε διάφορες καταχωρίσεις στα δυτικά ΜΜΕ, ο προσεκτικός παρατηρητής θα διακρίνει την συστηματική παρουσία της ισραηλινής σημαίας δίπλα στη σημαία του ουράνιου τόξου παρά τις συνεχείς αντιδράσεις από ομάδες ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών. Οι ισραηλινές διπλωματικές αποστολές είναι τακτικοί χορηγοί τέτοιων εκδηλώσεων στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη. Από την άλλη βέβαια είναι τόση η αληθινή «αγάπη» και το «ενδιαφέρον» των σιωνιστών για τους ομοφυλόφιλους που έχουν φτάσει στο σημείο, όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές, να προσπαθούν να ψαρέψουν συνεργάτες ανάμεσα στους Παλαιστίνιους ομοφυλόφιλους χρησιμοποιώντας εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις! Το 2014 μια ομάδα έφεδρων - πρώην μελών της ειδικής μονάδας 8200 αποκάλυψε με επιστολή στα ΜΜΕ τις βάναυσες πρακτικές των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος των Παλαιστίνιων ομοφυλόφιλων.


Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε ένα διάταγμα που επιβεβαιώνει και ενισχύει ένα μνημόνιο του 2011 που καθοδηγούσε τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές και άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό για να «προωθήσουν και να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ ατόμων παντού» υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Δέκα χρόνια νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2011, η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών είχε κάνει μια παθιασμένη ομιλία στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ στην επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνδέοντας την δράση της αμερικάνικης αυτοκρατορίας με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Είχε το ίδιο επιθετικό ύφος όπως παλιότερα που μιλούσε για τη καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν ως πρόσχημα για τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς. Γκέι ιμπεριαλισμός! Δυτικός ομο-εθνικισμός και ροζ ξέπλυμα (pinkwashing) της εξωτερικής επεμβατικής πολιτικής του βόρειο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Είναι μερικές από τις κατηγορίες που από καιρό έχουν αποδοθεί στην διεθνή δυτική εκστρατεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία στηρίζεται πολύμορφα από κρατικές υπηρεσίες, πολυεθνικές και ιδρύματα. Όπως έχει πει η Αμερικανίδα Τζούντιθ Μπάτλερ, σε μια ομιλία της στο Βερολίνο το 2010: «Οι λεσβίες, οι γκέι, οι τρανς και οι queer μπορεί να χρησιμοποιηθούν από πολεμοκάπηλους που εμπλέκονται σε πολιτιστικούς πολέμους κατά των μεταναστών και μέσω της ισλαμοφοβίας στους πολέμους εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, μέσω αυτών των μέσων, στρατολογούμαστε για τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό» ενώ λίγο νωρίτερα σε μια άλλη παρέμβαση της στην Άγκυρα είχε διαπιστώσει πως «σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και σίγουρα στο Ισραήλ τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων υπερασπίζονται στο όνομα του εθνικισμού». Και αυτό ήταν που ενόχλησε περισσότερο στην περίπτωση του Ολι Αλεξάντερ. Ότι σε πείσμα της δυτικής νέο-αποικιακής προπαγάνδας υπάρχουν άνθρωποι και συλλογικότητες στους ΛΟΑΤΚΙ οι οποίοι σκέφτονται, μιλούν και αγωνίζονται με κριτήριο την κοινωνική τάξη, το δικαίωμα στην πατρίδα και στην αντίσταση, τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Αρνούνται να συνταχθούν με τα αφηγήματα και τα συμφέροντα των κυρίαρχων, των πολεμοκάπηλων και των εκμεταλλευτών αυτού του κόσμου.

Πηγές και προτάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστολή που συνυπέγραψε ο Αλεξάντερ

https://voices4london.org.uk/blog/open-letter-queers-solidarity-palestine/

Το διάταγμα Μπάιντεν

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/

Μια παρουσίαση των αντιδράσεων για το ισραηλινό pinkwashing από ομάδες ισραηλινών ΛΟΑΤΚΙ

https://www.972mag.com/queer-israeli-youth-pinkwashing-palestinians/

Το άρθρο του Mehlab Jameel για την νεοφιλελεύθερη και ιμπεριαλιστική πολιτική σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

https://solidarity--us-org.translate.goog/rainbowsandweddings/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Το άρθρο «Ομοφυλοφιλικός ιμπεριαλισμός»: Μετααποικιακή ιδιαιτερότητα»

https://thecharnelhouse.org/2016/05/15/gay-imperialism-universality-particularity-and-capitalist-civilization/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου